Hoe een ronde met Tiger Woods Jon Rahm terug naar de overwinning leidde

Jon Rahm en Tiger Woods tijdens de laatste ronde van de Masters van dit jaar.

Getty Images

Jon Rahm zat in een mini-inzinking van topspelers.

Wat is het verschil tussen een mini-inzinking en die waarin Rahm vastzat? Hij kan je vertellen alle over het. In feite heeft hij de afgelopen maanden. Een voorbeeld:

Zei Rahm in maart tijdens de WGC-Match Play: “Ik word er een beetje moe van om elke week dezelfde vraag te beantwoorden. Wanneer je nr. 1 van de tee en top 10 in slagen nadert, mijn putstatistieken zullen niet top 20 zijn. Het is absoluut onmogelijk tenzij ik elke week om acht uur win. Een beetje hoe het gaat.

John Rahm

Jon Rahm leidt van start tot finish om Mexico Open te winnen

Door:

Nick Piastowski“Is het zo goed als het zou kunnen zijn? Nee, maar ik denk dat het in de statistieken erger is dan het eigenlijk voelt, alleen maar omdat ik zoveel greens raak en het zo goed raak. Nogmaals, ik heb het gevoel dat ik het een paar keer heb gezegd, het is niet zo erg als het lijkt; het voelt veel beter dan het lijkt. Misschien heb ik de resultaten nog niet gekregen, maar ik maak me er geen zorgen over.”

Rahm zei eerder in maart op het Players Championship: “Ik ken de statistieken, maak je geen zorgen. Ik hoef niet te weten dat het niet goed gaat. Ja, ik ben met wat dingen bezig. Ik heb gewerkt aan het veranderen van sommige dingen, en soms worden de dingen blijkbaar erger. Statistieken zijn niet alles. Er zijn bepaalde dingen die ik een stuk beter heb gekregen, maar het is een combinatie van dingen. Mijn balslaan was ook zo goed, dat als ik twee greens per ronde mis en niet op en neer ga op een van hen omdat ik mezelf op een slechte plek heb achtergelaten, de statistieken niet zullen worden weergegeven dat het echt goed is. Dus ja, ik ben bezig met dingen.”

Enzovoort.

In wezen, als je op een hogere standaard speelt, heb je de neiging om aan één te worden gehouden. Is het oneerlijk? Zeker weten. Je kunt ze niet allemaal winnen. Toch had Rahm sinds juni vorig jaar niets meer gewonnen (hoewel hij vorige week acht top 10’s plaatste), was hij van zijn plek op de wereldranglijst gevallen (helemaal naar … derde, en nu is hij tweede) en, enigszins verontrustend was zijn spel op en rond de greens niet goed, zoals hij hierboven al zei.

jon rahm callaway chauffeur

Deze coureur met een lage spin zorgde voor de overwinning van Jon Rahm op het Mexico Open

Door:

James ColganNatuurlijk is nu, zomaar, de mini-inzinking van de topspeler-in-de-wereld voorbij. Op het Mexico Open won Rahm. Hij leidde van donderdag tot zondag. Hij gaat de komende drie maanden met vaart naar een reeks van drie grote kampioenschappen. Zijn golf ziet er weer vrij eenvoudig uit.

En hoe verslaat een topspeler ter wereld een mini-inzinking van een topspeler-in-de-wereld? Dat is ook eenvoudig. Want dat is het: eenvoud. Het antwoord heeft zelfs een Tiger Woods-connectie. De twee hadden samen de laatste ronde van de Masters gespeeld en ergens op die zondag in Augusta raakte het hem.

“Het is gewoon hoe het spel is”, zei Rahm zondagavond. “Ik wist dat ik aan het verbeteren was, ik wist dat ik resultaten zag, en deze week heeft dat bewezen. Ik denk dat die zondag met Tiger in Augusta me behoorlijk wat vertrouwen heeft gegeven. Ik was een beetje technisch in mijn aanpak, een beetje te technisch. Ik ben een gevoelsspeler, en die zondag zei ik tegen mezelf: ga gewoon naar buiten en sla de golfbal, maak schoten, zie de bal vliegen en voer het uit, en ik schoot een drie-under zonder mijn beste spullen op een zware dag .

Jon Rahm feliciteert Phil Mickelson met het PGA Championship 2021

‘Alles kan worden rechtgezet’: Jon Rahm verdedigt de erfenis van Phil Mickelson

Door:

Kevin Cunningham“Dus ik heb deze week hetzelfde toegepast, minimale technische gedachten en gewoon de balvlucht van het schot visualiseren en terugkeren naar mijn ware zelf, en ik zag echt het verschil. Mijn ijzerspel was echt heel solide, vooral tegen de wind in. Die schoten in de wind op 8, 9, 13 – 13 gingen lang, maar het was nog steeds geweldig – en 17, het zijn geen gemakkelijke schoten, en ik was in staat om heel, heel goede te raken.

“Soms wijken we af van ons pad, maar deze keer deden we dat niet, en ik ben blij om mijn eerste overwinning te behalen en terug te komen in het FedExCup-klassement en hopelijk snel mijn tweede te behalen.”

Van een dip. Naar een potentiële streak.

O, en nog iets.

“Ik werd een beetje moe van het beantwoorden van vragen over statistieken en putten en short game en dit en dat”, zei Rahm.

Golf tijdschrift

Abonneer je op het tijdschrift

Abonneren

Nick Piastowski

Nick Piastowski

Golf.com-editor

Nick Piastowski is Senior Editor bij Golf.com en Golf Magazine. In zijn rol is hij verantwoordelijk voor het redigeren, schrijven en ontwikkelen van verhalen in de golfwereld. En als hij niet schrijft over manieren om de golfbal verder en rechter te slaan, speelt de inwoner van Milwaukee waarschijnlijk het spel, slaat de bal links, rechts en kort, en drinkt een koud biertje om zijn score weg te spoelen. Je kunt contact met hem opnemen over al deze onderwerpen – zijn verhalen, zijn spel of zijn bieren – op nick.piastowski@golf.com.

Leave a Comment