Miomir Kecmanovic bloeit met David Nalbandian ter ondersteuning | ATP-tour

Als je denkt aan de opvallende artiesten op de ATP Tour dit seizoen, denk je al snel aan de Spanjaarden Carlos Alcaraz en Rafael Nadal.

Als je echter wat dieper graaft, kom je al snel Miomir Kecmanovic tegen. De Serviër begon het jaar als de nummer 1 van de wereld. 69, maar neemt deel aan de Mutua Madrid Open op een carrière-high No. 32 na zijn beste seizoensstart ooit.

De 22-jarige klom naar de kwartfinales van de ATP Masters 1000-evenementen in Indian Wells en Miami in maart en staat momenteel op 23-9 in het jaar na zijn overwinning in de openingsronde tegen Alexander Bublik in Madrid.

Na slechts 14 overwinningen op tourniveau te hebben behaald in 2021, is Kecmanovic van mening dat een grote factor achter zijn opmerkelijke verbetering de rol van coach en voormalig wereldnr. 3 David Nalbandian, waarbij het paar nu floreert na een samenwerking in februari vorig jaar.

“Hij heeft me veel geholpen. Hij heeft veel dingen veranderd”, vertelde Kecmanovic aan ATPTour.com. “We hebben aan veel dingen gewerkt die me eerder niet waren opgevallen. De manier waarop ik de punten probeer op te bouwen, de manier waarop ik denk tijdens de punten en ook mijn schoten. Hij heeft echt een grote impact gehad op alle gebieden.

“Onze relatie is in de loop van de tijd gegroeid en we zijn nu heel close. We hebben een geweldige tijd samen en ik ben zo blij dat hij hier kan zijn. Hij is een fijn mens om naar op te kijken. Om iemand die zo succesvol was in je hoek te hebben, is echt gaaf. Vooral op de moeilijke momenten dat je hem voor je ziet juichen, haalt hij het beste in mij naar boven.”

Nalbandian versloeg Roger Federer om te zegevieren in Madrid in 2007 toen de Masters 1000 hard werd gespeeld. Als het zijn taak is om hem deze week in zijn voetsporen te treden op het gravel-evenement, zal hij een vijfvoudig kampioen Nadal in de tweede ronde moeten verslaan.

Voorafgaand aan de clash onthulde Kecamanovic dat hij vertrouwen heeft in zijn spel en dat hij zijn recente ervaring in een grote wedstrijd zal meenemen in zijn ontmoeting met de nummer 1 van de wereld. 4.

“Je krijgt veel vertrouwen van die runs in Amerika. Ik heb goede overwinningen behaald tegen [Matteo] Berrettini, Felix [Auger-Aliassime] en [Taylor] Fritz’, zei Kecmanovic. “Ze speelden allemaal geweldig en ik had ook een ongelooflijke wedstrijd tegen Alcaraz in Miami. Ze geven je veel vertrouwen om vooruit te gaan naar wedstrijden zoals Rafa morgen.

“De omstandigheden hier in Madrid zijn een stuk sneller dan ‘normale’ gravel, maar ik denk dat ik beter zou moeten spelen, gezien mijn eerdere resultaten dit seizoen. Ik begon vandaag redelijk goed en hopelijk kan ik het volhouden.

Kecmanovic kwam voor het eerst in de schijnwerpers in 2019, toen hij doorging naar zijn eerste Masters 1000-kwartfinale op de BNP Paribas Open voordat hij de halve finale bereikte op de Intesa Sanpaolo Next Gen ATP Finals in Milaan.

Bij het bespreken van zijn eerdere succes benadrukte de Serviër echter al snel dat hij voelt dat zijn spel nu in een veel sterkere positie staat.

“Een paar jaar geleden maakte ik een kwart, maar ik vond het niet zo verdiend als die recente evenementen, omdat ik als gelukkige verliezer in de tweede ronde was binnengevallen en een betere loting had dan je misschien zou verwachten bij een Master’, gaf Kecmanovic toe. “Nu heb ik het gevoel dat ik echt met deze jongens kan spelen.

“Ik speel over het algemeen veel beter. Alles waar ik eerder mee worstelde, komt allemaal samen en werpt zijn vruchten af. Ik speel met veel meer vertrouwen omdat ik veel meer win, dus dat maakt een enorm verschil.”

Misschien vind je dit ook leuk: Eerste winnaar in de schijnwerpers: Miomir Kecmanovic

Samen met Kecmanovic in Madrid is de nummer 1 van de wereld. 1 en landgenoot Novak Djokovic. De 34-jarige, die 86 titels op tourniveau heeft gewonnen, waaronder een record van 37 Masters 1000-kronen, is iemand waar Kecmanovic het afgelopen decennium naar opkeek.

“Hij is een grote inspiratiebron voor veel mensen thuis”, zei Kecmanovic. “Hij maakte tennis populair en dankzij hem zijn veel kinderen gaan spelen. Het is geweldig om een ​​van de beste ooit uit jouw land te hebben.

“Ik ben tot het inzicht gekomen dat het heel moeilijk, zo niet onmogelijk zal zijn om te herhalen wat hij heeft gedaan, dus als je dat loslaat, begin je je op jezelf te concentreren. Je doet je best en gaat zo ver als je kunt.”

Met Kecmanovic’s aandacht stevig op zijn eigen spel, zal hij er nu naar streven om door te gaan van zijn sterke opening naar het seizoen en nieuwe wegen in te slaan in de rest van 2022.

“Zoals de dingen gaan, zou ik graag het jaar Top 20 afsluiten”, onthulde hij. “Ik verdedig niet echt veel punten, want vorig jaar heb ik niets gewonnen! Ik ben in een geweldige positie en ik speel goed, dus waarom niet?”

Leave a Comment